Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, ''Son 4 haftaya 9 puan önde girmezsek, kolay kolay bize şampiyonluğu bırakmayacaklarını düşünüyorum'' dedi.
NTV’de yayınlanan ‘100% futbol’ programına katılan Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtlayan Koç, taraftar gruplarının tribünlerde yarattıkları, kulübe zarar veren olaylarla ilgili değerlendirmesinde, çok kritik bir dönemece girdiklerini ifade ederek, ''Hangi taraftar grubu olursa olsun Fenerbahçe'ye zarar verecek tarzda hareketler içinde olduğu zaman bilmeliler ki burada en çok yine onlar kaybedecek. Yine sonunda cezasını biz göreceğiz. Çok kritik bir dönemece giriyoruz. Son 4 maça Fenerbahçe olarak 9 puan önde girmezsek kolay kolay bize şampiyonluğu bırakmayacaklarını düşünüyorum. O yüzden hata yapmamamız gerektiğini, birlik ve beraberlik içinde, sporcusuyla taraftarıyla yönetimiyle kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Son iki haftadır bu yönde iyi sinyaller var. Dün (Bursaspor maçındaki Fenerbahçeli taraftarların kavgası) yaşanan olaylar talihsizlikti'' diye konuştu.
Yönetim kurulu olarak taraftarlar arasında yaşananlara, belli bir yere kadar müdahale edebildiklerini belirten Koç, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sezon başında iki kez taraftar gruplarının temsilcileriyle bir araya geldiğini, ancak bazı grupları istedikleri noktaya getiremediklerini ifade ederek, ''Rica ediyorum sakin olun. Sinirlerinize hakim olun. İşler iyi gidiyor. 6 puan öndeyiz. Türkiye Kupası'nda kuvvetli bir şekilde devam ediyoruz. Takımı desteklemekten başka hiçbir şey yapmayın'' şeklindeki sözlerle taraftarlarına seslendi.